Εγκαίνια έκθεσης:
Κυριακή 29/1/2023 & Ώρα 19:00
Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον φωτογράφο Γιώργο Λαδά, τον κινηματογραφιστή Ηλία Λαδά και το Φωτογραφικό Εργαστήρι του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς με την επιμέλεια του υπεύθυνου του Εργαστηρίου, Γιάννη Βελούδιου σας παρουσιάζουν το φωτογραφικό project “Beauty and the Beast” εμπνευσμένο από το κλασσικό αλλά ταυτόχρονα διαχρονικό ομώνυμο παραμύθι.
Όπως στην ιστορία της Πεντάμορφης όπου ένα Τέρας ζούσε κατατρεγμένο και στο περιθώριο, έτσι και οι αδέσποτοι φίλοι μας που ζουν ανάμεσα μας, δίπλα στους κάδους και τις πόρτες των σπιτιών μας βιώνουν καθημερινά την αγωνία της επιβίωσης, της εγκατάλειψης, της κακοποίησης και του διωγμού. Η ευζωία τους όμως εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και την ενσυναίσθηση που διαθέτουμε απέναντι τους. Άλλωστε δεν επέλεξαν αυτή τη ζωή, εμείς τους την επιβάλλαμε.
Μέσα λοιπόν από τον φακό των συμμετεχόντων της έκθεσης, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η εξέλιξη του παραμυθιού. Η Πεντάμορφη έπρεπε να γνωρίσει, να νιώσει, να αγαπήσει την ευγενική, αγνή και γεμάτη αγάπη ψυχή του τέρατος ώστε από Τέρας, να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα. Έτσι και όλοι εμείς οι “πεντάμορφοι” πρέπει να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε αυτές τις αθώες και καλοσυνάτες ψυχές που μοιάζουν με “τέρατα” στα μάτια των ανθρώπων, να τις φροντίσουμε και να τις μεταμορφώσουμε στα υπέροχα πλάσματα που πάντα προορίζονταν να είναι. Να ζήσουν μια ζωή σαν παραμύθι, τη ζωή που τους αξίζει. Μόνο η δική μας αγάπη μπορεί να το επιτύχει!
 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΣΕΙΡΙΟΣ FM 95.8